Mondo Kreatív Pályázat interjúk – Presztóczki Evelyn (Közönségdíj)

Még decemberben a Mondo Facebook csatornáján meghirdetett kreatív versenyünkre rengeteg ötletes, kreatív (Japánnal, és a japán kultúrával kapcsolatos) pályamű érkezett. A Mondo zsűri és a Ti döntésetekből született meg a végeredmény,  amelyet az FB-n és a februári Amondóban is olvashattok. Most pedig extraként meginterjúvoltuk a nyerteseket!

 

evelinMesélj kicsit magadról!
21 éves vagyok, és már gyerekkoromban is szerettem Japánt és a kultúráját, illetve a mangákat, animéket. Rengeteg mangát elolvastam már, de rendes könyveket is olvasok. Főleg a szerelmes-, és a fantasy történeteket szeretem.

Honnan jött az ötlet, hogy tortát készíts a versenyre?
A torta igazából a szakmámból eredően jött, sok ilyen stílusú tortát készítettem már.

Miért pont a cukrász szakmát választottad?
Miért lettem cukrász?! Mert szeretek alkotni! A cukrászat egy olyan szakma, amiben határtalanok a lehetőségek. Ebben a szakmában szárnyalhat a fantázia.

 

Mitől jó cukrász a jó cukrász?
Igazából viszonyítás kérdése, hogy mitől. Vannak olyanok, akik a krémfőzésben jártasak, vannak, akik tésztákat tudnak nagyon jól készíteni. Én pl. díszíteni szeretek, de szerintem a jó cukrász szereti a szakmáját, és nem ijed meg a különleges munkáktól.

Mi a kedvenc édességed, és mi az, amit ki nem állhatsz?
A kedvencem nem torta, és nem is sütemény, inkább a palacsinta. Imádom! Amit nem szeretek, azok pedig a tömény vajkrémes sütik.

_kozonségdij_presztóczky_evelynMik az elképzeléseid a jövőt illetően? Ha maradsz ezen a pályán, szeretnéd beépíteni a desszertekbe a japános motívumokat?
A jövőmet külföldön képzelem el, szeretnék egy cukrászdát nyitni. A süteményeimbe pedig több japán motívumot szeretnék beépíteni.

Köszönjük az interjút!

Az interjút készítette: Ada