Mondo Rajzverseny interjúk – Mező Cintia (Fanart rajz győztes)

Még decemberben a Mondo Facebook csatornáján meghirdetett kreatív versenyünkre rengeteg ötletes, kreatív (Japánnal, és a japán kultúrával kapcsolatos) pályamű érkezett. A Mondo zsűri és a Ti döntésetekből született meg a végeredmény,  amelyet az FB-n és a februári Amondóban is olvashattok. Most pedig extraként meginterjúvoltuk a nyerteseket!

Mesélj kicsit magadról!
Sziasztok! A nevem Mező Cintia, művésznevem Sonador Art, ami spanyolul álmodozót jelent. 22 éves vagyok, jelenleg Budapesten lakom és dolgozok. Egerben az EKF Gyakorlóiskolában érettségiztem és ugyanitt Mozgóképi Animációkészítő szakmát szereztem. Ami a rajzolást illeti, nagyon széles témakörökben rajzolok, de kedvencem a fantasy stílus: sárkányok és online játékok karaktereinek ábrázolása egyéni felfogásban. Szeretek még fotók alapján realisztikus munkákat is készíteni, ezért megrendelésekre rajzolok és tetoválás terveket is készítek.

 

 

Mióta rajzolsz?
Már egészen kicsi koromban elkezdtem érdeklődni a rajzolás iránt, így nem is volt kérdéses, hogy milyen szakirányban szeretnék tanulni. Eleinte a lovak ábrázolása fogott meg, később pedig az állatok, majd az emberek rajzolása is felkeltette az érdeklődésemet. Mára már belevesztem a fantasy világába.

Van példaképed/példaképeid rajzolás terén?
Példaképem nem más, mint Agnes Cecile, olasz kortárs festőművész. Akvarell, olajfesték és tinta jellemzi a festészetét, amit egyszerre használ egy adott képen.

Emlékszel az első rajzolással kapcsolatos élményedre?
Valahogy a maszatolás sosem tűnt túl jó ötletnek, de eleinte csak így tudtam árnyékokat teremteni. Aztán kezdtem ráeszmélni, hogy az apró ujjlenyomatok és egyéb apró hibák tönkreteszik a munkáimat, így lemondtam erről a szokásomról. A rajz szak megtanított arra, hogyan dolgozzam egybe a különböző tónus átmeneteket.

Milyen eszközöket használsz?
Kedvencem még mindig a sima grafit ceruza és a 2B-s rotring, de nagyon szeretek vegyes technikákkal is dolgozni, például megfestek egy alapot akvarellel, és színes ceruzával rászínezek. Fekete és fehér tollat is gyakran használok, hogy még jobban kihangsúlyozzam az érzékeny fény-árnyék kontrasztos stílusomat.

Mennyi idő alatt készülsz el egy-egy alkotással?
Van, amikor napokig is képes vagyok egyetlen alkotáson is dolgozni, de átlagosan 5-8 óra munkám van egy-egy rajzban. Thresh  nevű League of Legends-es karakteremen is 8 órát dolgoztam.

mező cintia

Mik a terveid a jövőt illetően? Szeretnél a rajzolással foglalkozni?
Több tervem is van a jövőre nézve: szeretnék rajzfilmkészítő lenni, vagy pedig egy játékfejlesztő cégnél elhelyezkedni. Esetleg nagyon szívesen dolgoznék nálatok a Mondo Magazinnál!

>>>Cintia Facebook oldala<<<

Köszönjük az interjút!

Az interjút készítette: Ada